De volgende stap

Ben jij iemand die overweegt om naast zijn huidige baan een doorgroeimogelijkheid aan te grijpen, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Dan kan een opleiding in de deeltijd de oplossing zijn! De keuze  om een deeltijdopleiding naast je baan te volgen wordt door steeds meer fulltimers gemaakt. Maar waarom doen ze dit nou eigenlijk? Vaak is er een achterliggende reden om door te groeien, namelijk, doorgroeien binnen in het bedrijf waar je al werkt of kans maken op promotie. Daarnaast ben je natuurlijk nooit te oud om iets nieuws te leren! Deze stap is ook belangrijk om te nemen in een snel groeiende en steeds veranderende economische maatschappij.

Stijging

Wat we veel hebben gezien is dat het aantal studenten in een deeltijdopleiding tijdens de economische crisis enorm laag was. Dit kwam voornamelijk door het tekort aan banen, waardoor er vaak noodgedwongen werd gekozen om een voltijd opleiding te gaan volgen. Het is namelijk erg logisch om zonder baan je volledig te focussen op een studie. De economie is echter vooruit gegaan en gaat het een stuk beter met bedrijven op de markt, waardoor de vraag naar personeel groter is dan het aanbod. Naar aanleiding hiervan zien we ook een stijging in het aantal deeltijdstudenten, de keuze om te werken en te studeren is hierdoor weer beschikbaar.

Online and offline

Veel deeltijdopleidingen zijn ook online te volgen, dat is een groot voordeel als je ook werk. Meestal hoef je tijdens een deeltijdopleiding ook maar een of twee keer per week naar bijeenkomsten of colleges in de avond. Ook dit is makkelijk te combineren met werk. Zowel de management opleiding als de projectmanagement opleiding zijn beide in deeltijd bij opleidings instanties zoals Zuyd Professional. Dit soort deeltijdopleiding zijn specifiek gericht op werknemers die in het bedrijfsleven toe zijn aan een leidinggevende baan of kans willen maken op een doorgroei mogelijkheid binnen het bedrijf waar ze werken. Tijdens deze opleidingen leer je handelen met strategische problematieken en verdiep je je hierin tijdens de seminars en de thuisstudie.

Uitdaging

Een deeltijdopleiding is natuurlijk handig om te combineren met werk zoals we al vaak in dit artikel hebben gezegd, maar het is ook een echte uitdaging. Een thuisstudie vergt namelijk discipline en de nodige inspanningen thuis die je zeker niet moet onderschatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *