Hoe kun je het beste je leerlingen motiveren 

Educatie is al een tijdje niet meer hetzelfde als dat het vroeger was. Het is namelijk zo dat veel gebruiken van vroeger tegenwoordig niet meer kunnen worden gebruikt. Vroeger was alles beter is het gezegde maar in het onderwijs is dit als we naar statistieken kijken zeker niet het geval. Het onderwijs is de afgelopen jaren een stuk beter geworden en dit komt door meerdere factoren. Daarom gaat het in deze tekst over de verschillen in het onderwijs tussen vroeger en nu en de rol van coaching in het primair onderwijs en in deze tekst gaat het ook over mindfulness in het onderwijs. Blijf dus zeker lezen als je meer wilt weten! 

Het onderwijs van vroeger 

Het onderwijs van vroeger is echt heel erg anders dan dat het nu is. Ten eerste zien de klassen er al heel anders uit. Zo hadden de kinderen van vroeger schoolbanken waar meerdere kinderen tegelijkertijd in konden en moesten alle kinderen schrijven met een inkt pen. De leerkrachten hadden vaak veel autoriteit en konden waar nodig een kind zelfs een lichamelijke straf geven. Toentertijd was dit heel erg normaal en keek niemand hier heel erg raar van op. Vaak waren de klassen niet geschikt voor over- of onderpresterende kinderen omdat hier nog geen oog voor was.  

Het onderwijs van nu 

Het onderwijs van nu is echt heel erg anders dan dat het ooit was. Zo hebben de kinderen nu meestal gewoon hun eigen tafeltje en stoeltje waar ze kunnen zitten en schrijven ze allemaal gewoon met een normale pen. In het moderne onderwijs is technologie veel belangrijker dan vroeger en kunnen de kinderen er vaak goed mee overweg. De leerkrachten hebben nog steeds genoeg autoriteit over de kinderen maar gelukkig niet zoveel als dat vroeger het geval was. Coaching in het primair onderwijs heeft hier zeker mee geholpen en daar kunnen we erg dankbaar voor zijn. 

Mindfulness in het onderwijs  

Tegenwoordig is er ook veel meer aandacht voor bepaalde kinderen in het onderwijs die speciale aandacht nodig hebben. Zo hadden we al een aantal jaar geleden door dat kinderen met ADHD en kinderen met dyslexie een bepaalde hulp nodig hebben bij bepaalde aspecten van het primair onderwijs. Bij een training mindfulness leer je om te gaan met kinderen die veel stress ervaren over school. Dit kun je direct toepassen op je eigen klas en daarom is het echt heel erg handig om dit te doen. Je helpt niet alleen de kinderen maar ook jezelf! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *